Direktlänk till inlägg 15 september 2010
Äppelkaka
150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 äpplen
2 msk socker
2 msk kanel
Finfördela smöret i mjölet, till en smulig massa.
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
Rör sist ner mjölet, tillsammans med bakpulver och vaniljsocker.
Fördela smeten i en smörad och bröad form. Smeten är ganska "hård", så jag brukar använda en slickepott.
Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en skål tillsammas med socker och kanel, rör om så äpplena blir täckta. Tryck ner äppelskivorna runt om i kakan, de socker och kanel som blir över brukar jag hälla över kakan.
Grädda på nedersta falsen i 175 grader i 45 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|