Direktlänk till inlägg 16 september 2010
Tacopaj
150 g margarin
3 dl mjöl
1 ägg
400 g köttfärs
tacokrydda
1 dl vatten
1 majsburk
2 tomater
½ burk salsasås
riven ost
Knåda ihop kylskåpskallt margarin och mjöl till en smulig massa och tillsätt sedan ägget. Arbeta till en smidig deg.
Tryck sedan ut degen i en osmord pajform, även kanten. Låt pajskalet stå i kylen i ca 15 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda sedan skalet i 225 grader i 10 minuter.
Stek köttfärsen och tillsätt tacokrydda samt vatten. Tillsätt majsen och salsasåsen.
När pajskalet är förgräddat häll då i köttfärsblandningen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Strö ost över och grädda i ca 20-25 minuter i 225 grader.
Servera med sallad, creme fraiche, lök och salsa.
Och sjävklart.. MJÖLK! =D
Perfekt att göra på rester :) Det blir även gott att ha söndersmulade tacochips i botten under köttfärsen..
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|