Alla inlägg under februari 2013

Av Ida Söderblom - 17 februari 2013 20:21

Har provbakat en tårtbotten idag, men tyvärr så tycker jag en blev för kompakt.. :/ den ligger i frysen nu, så ska vi dela den imorgon å se hur den blev.. tänkte även prova göra egen vaniljkräm imorgon..

och varför all denna provbakning? jo, Elias dop närmar sig med stormsteg.. vi blir närmare 60 personer och jag vill göra tårtorna själv, och vill självklart att de ska vara perfekta :)


Är det nån som har ett bra recept på tårtbotten eller tårtfyllning, så hojta till :)

Av Ida Söderblom - 12 februari 2013 21:44

Eriik kommer inte hem, pannan löser ut för överhettning och jag har världens huvudvärk.. den här dagen var ju bra, eller så inte.. :/

jaja, Eriik kommer hem imorgon iaf, men han missar Elias 5 månaders bvc-besök.. med sprutor, jag som hatar sprutor! det gick jättebra förra gången, så jag hoppas det går lika bra imorgon..

bäst krypa ner under täcket å hoppas på att huvudvärken vill släppa..

nattinatt och sov gott!

pusspuss

Av Ida Söderblom - 11 februari 2013 18:52

Har hört en massa om att det är mycket förkylningar just nu, och jag har skattat mig lycklig att Elias och jag klarat oss, iaf så här länge..
Jag kanske bara inbillar mig, men Elias har känts varm, mer än vanligt, hela dagen och varit mer gnällig.. han lät även lite rosslig när vi åt frukostmålet.. tagit tempen 2 ggr men ingen feber tackålov..
Vi får väl vänta å se, hoppas på det bästa..

Av Ida Söderblom - 9 februari 2013 16:02

 

       


Man kan ju kanske påstå att jag kommit en bit sedan sist jag visade er dopklänningen! ;) jag började ju Juli 2012, innan vår lilla Elias hade kikat ut.. men när han kom så tog han all min tid :)Det var bara famnen som dög åt den lilla herrn fram tills i december nån gång.. För ca 2 veckor sedan återupptog jag projektet dopklänning, och nu är jag nästan klar! :D Virknålen går varm de korta stunder Elias sover om dagarna, och då han tror sig i babygymmet med sina leksaker.. och de stunderna blir längre och längre för varje dag som går.. :)


nu återstår inte mycket av de två stora styckena, sedan ska ärmarna göras och klänningen ska sys ihop.. första stycket gjorde jag klart måndags, i tisdags började jag på andra stycket och räknade ut att om jag skulle vara klar tills på tisdagkväll nu till veckan så var jag tvungen att göra 13 varv om dagen ;) en liten utmaning till mig själv, och än så länge ligger jag på plussidan :P dock så tar ju varje varv längre å längre tid.. men jag är nog klar tills på tisdag, kanske har jag tillåmed hunnit börja på en ärm? ;)

Av Ida Söderblom - 7 februari 2013 11:21




När Elias fick sin babygym båge var han först lite rädd för det, men ganska så fort vart det intressant när han upptäckte sina händer :)
Men då blev han arg, för han fick ju inte in leksakerna i munnen :P

Nu ligger han under bågen varje dag, och han älskar den stora röda nallen :) men att ligga stilla är ju omöjligt ;)
Jag la honom under bågen längst upp på filten, med bågen åt rätt håll, och hittade honom som på bilden ;)
arg som ett bi då han satt 'fast' under bågen ;)

En annan favvo är att lyfta upp gymmet å äta på de orangea fötterna.. tokungen min! <3




Av Ida Söderblom - 6 februari 2013 23:25

Vi tränar på att sitta här hemma :) oftast går det bra med stöd, men då mina leksaker och fötter blir för intressanta då säger det tipp ;)


Och kolla in hullet på lill handleden, I LÖÖÖÖÖÖV IT :D så himla gulligt!! <3

Av Ida Söderblom - 4 februari 2013 22:15

ojojoj! tiden bara springer iväg och jag hinner inte med! Elias blir 5 månader idag, reeedan!?

vi har firat med att gosa i sängen till morgonen, men jag får be om ursäkt för en extremt skäggig sambo ;)


 


Nu äter vi gröt varje kväll, dock ingen hel portion ännu utan han får lite innan nattflaskan som vi har dragit ner på mängden på istället.. och till varje middag får jag nån form utav puré :)

detta har resluterat i att det är näst intill omöjligt att mata Elias med flaska samtidigt som nån av oss äter vanlig mat, han sirrar och vrider sig för att kolla på den som äter vanlig mat istället ;) charmtrollet mammas!

vi tränar oxå på att sitta, men oftast så tippar vi omkull ;)


däremot så sover vi fortfarande oroligt om nätterna, nån gång mellan 2-3 på natten får han komma över å sova med oss i stora sängen.. det funkar inte att söva om honom i spjälsängen.. han vaknar inte för att han är hungrig.. han sover utan napp, så han vaknar inte heller för att han tappar den..

jag kan få han att somna om om jag ligger och håller i nappen i munnen på honom, men det håller ju inte i längden direkt ;) när jag somnar tar jag ju bort handen omedvetet och då vaknar han..

men om han får komma å sova bredvid mig i sängen så sover han som en stock! så det kanske helt enkelt är närhet och trygghet han är ute efter?

det spelar egentligen ingen roll, han sover ju ändå! vi människor är det enda däggdjuret som lägger ifrån oss våra barn när vi ska sova, och det är en massa hysteri om att vi inte ska ha barnet sovandes med oss i sängen.. men om det är det som funkar, varför inte låta det vara så för stunden?

pusspuss

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards