Alla inlägg under juli 2012

Av Ida Söderblom - 10 juli 2012 21:48

Varit på besök hos barnmorskan idag.. :) lillhjärtat tickade på i ca 136 slag/minuten! var dock lite svårt att höra då det var ett blodkärl precis framför, så det susade en massa..

SF-måttet denna gång landade på 35 cm, och det följde kurvan bra! :) hon kände både bäbisen och livmodern riktigt bra den här gången, trots allt hull..

Alla värden var oxå bra, blodvärdet var på hela 128! =D

riktigt glad må jag säga, jag som inte ens äter några järntabletter.. och jag slipper dem gärna!


däremot så blev nästa tid med hon som är vikarie i sommar, men det går nog bra de oxå.. fast jag vill helst ha vår BM, känner mig trygg med henne.. men men, man kan inte få allt och tiden vi fick är iaf på Eriks ledig vecka :)

så båda hans kommande ledigveckor är det bäbbe-besök! :)


annars så har jag handlat idag, var heeelt slut när jag kom hem.. men då kom gräsklipparjouren förbi! ;) Eriks mamma och syrra kom för att hjälpa mig med gräsmattan.. vi hann en bra bit, men är inte riktigt klara än.. så de kommer förbi imorgon oxå.. är så otroligt tacksam för all hjälp, det är lite tungt att göra det själv just nu..


nu ska jag slöa i i soffan en liten stund innan det är dags för sängen igen, imorgon äre jobb i Lomtjärnscaféet som gäller, och resten av veckan :) så jag hoppas på finväder och bra med folk..

nattinatt och sov gott..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 10 juli 2012 07:29

inatt har jag verkligen sovit som en stock! när väckaren ringde så ville jag bara vända mig om och fortsätta sova, men de går ju inte när man har lite ansvar.. men kroppen behövde nog verkligen sömnen efter att ha sovit så dåligt igårnatt..


nu äre dags att dra en borste genom både hår och mun, dock inte samma borste ;) sedan bär det av ner på jobbet.. slutar kl 14 idag eftersom jag ska till barnmorskan.. ska även passa på att handla lite när jag ändå är i Pite..

sedan hem och fortsätta med djungeln våran ;)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 9 juli 2012 21:50

Hjääääälp! vart tar tiden vägen!? mindre än 2 månader kvar till beräknad förlossning! :P

 

  • Din graviditet startade Mån 28 nov 2011.
  • Din menscykel är ca 28 dagar
  • Du blev gravid ungefär Mån 12 dec 2011 (ägglossningen).
  • Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
     
  • Du är i vecka 33.
  • Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
  • Du är i 7:e kalendermånaden.
  • Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
  • Du är i trimester tre.
  • Beräknat förlossningsdatum Sön 2 sep 2012
  • Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

Imorgon är det dags för ett besök hos barnmorskan igen.. tyvärr kan inte Eriik följa då han har jobbvecka den här veckan, men bm ville träffa mig innan hon går på semester.. förhoppningsvis är alla värden bra, så slipper jag träffa den som är vikarie för vår bm..

Måndag nästa vecka är det dags för TUL, och då är Eriik hemma!! =D tredje gången gillt! tredje ultraljudet och detta kan han vara med på! det ska mycket till för att han inte ska komma hem å missa detta..


Kan lova er att magen har blivit rejält hård nu! Sesamfröet verkar gilla höger sida av magen, för det är där bäbben väljer att hålla till heeeela tiden! :P

Har börjat få problem med att böja mig framåt för att plocka upp saker, går jag ner på huk så funkat det, men att stå framåtböjd funkar inte.. blir sånt tryck då att jag inte kan andas.. :P


Idag när jag körde hem från byn hade jag svårt att svänga bilen.. ;) då den inte har någon styrservo får man använda armmusklerna istället, men magen var verkligen STEEEEENHÅÅÅD på höger sida, så det tog emot och gjorde lite ont att ratta bilen..


Det mesta till Sesam är nu inhandlat, blev myckeeeee grejer nere på Gekås ;) kommer lite bilder senare..

nu ska jag och bäbbe krypa ner under täcket, hoppas på att få sova bättre inatt..

nattinatt och sov gott!

pusspuss

Av Ida Söderblom - 9 juli 2012 21:33

hahaa.. Eriik hade påbörjat skövlingen av vår djungel, en fin liten stig fram till lekparken,

runt den och under gungorna.. så idag gjort jag ett försök att fortsätta ;)

1 timme senare, 2 tankar i gräsklipparen och det jag har klippt syns inte ens på bilden.. :P


men nu tänker jag dö i soffan ett tag så jag orkar upp imorgon, jobb och bm-besök står på schemat..

på kvällen väntar ytterligare skövling av djungeln! ;)


 

Av Ida Söderblom - 9 juli 2012 07:28

då var det dags att åka iväg på jobbet igen efter 2 veckors semester.. tyvärr så vill inte förkylningen släppa taget om mig, så vi får väl se hur det går å jobba hela dagen..

sovit som en kratta har jag gjort inatt :( det är konstigt hur kroppen vänjer sig att sova tillsammans med någon, och hur märkligt den kan bete sig när den personen fattas.. 6 nätter kvar, jag startar nedräkningen redan nu..

Päälsk, kooooom heeeeem!


nu hoppa in i bilen å åka ner på byn..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 8 juli 2012 22:42

Det här med att försöka sova ensam, i en stor säng efter 3 veckors

sovande med den man älskar är inte det roligaste, eller enklaste..

Kärlek på avstånd är inte alltid så lätt, men man lär sig verkligen att uppskatta tiden man får tillsammans!

 

Erik, skynda dig hem igen! <3

Av Ida Söderblom - 8 juli 2012 20:38

vi kom hem runt kl 1 inatt, vi stupade i säng efter att ha tagit in några av alla tusen miljoner grejer som var i cheven.. från att vi vaknade imorse har det sedan varit full rulle!

plocka ur cheven, påbörjat klippningen av djungeln (gräsmattan), bärgat båt, gjort matlådor och försökt hinna ge varandra en kram emellanåt..

vi har haft 2 underbara semesterveckor tillsammans, men att komma hem å behöva stressa för att hinna med sig är inte så himla skoj kan jag lova.. Erik har nu åkt iväg för en veckas jobb och det finns nog ingen som längtar så mycket till det blir söndag igen som jag gör..


fast jag får börja med att längta till fredag då Kaka, Cindy och Frugan kommer upp! =D har en massa att plocka ihop å städa undan innan dess dock.. ;) Gekås påsar, möbler å gud vet allt som cheven tömdes på..


hade tänkt ge er ett lite mer detaljerat inlägg om vår semester med lite bilder å så, men just nu så har kameran gömt sig någonstans bland alla grejer, så jag får helt enkelt återkomma med de :P

pusspuss

Av Ida Söderblom - 2 juli 2012 23:27

Som ni märker så är det tyst här på bloggen.. dock inte riktigt med vilje kan jag ju erkänna, då jag själv gillar att kunna gå tillbaka å läsa..

Men sedan midsommarafton är vi ute på resande fot :) vi har hunnit med att fira midsommar med min kära mammi Sundsvall, gått en sväng på casinot, tillbringat en vecka i Höljes i goda vänner sällskap och tittat på rallycross EM där min stora favorit Mats Öhman kom på en sjätteplats i A-finalen! =D ingen var nog gladare än mig, kanske han själv, men bara kanske.. haha..


idag kom vi fram till Ullared, där vi redan har hunnit göra av med en massa pengar, mest på saker till kära lilla Sesamfröet.. imorgon väntar en till dag enbart med shopping, och sedan börjar vi vår resa uppåt landet igen.. vart vi stannar och vad vi gör efter vägen styrs helt å hållet av vädret, men vi hoppas självklart på sol och finväder, för då blir det att sova en natt ute på Visingsö utanför Gränna :)


idag är det 2 månader till beräknat födelsedatum på vårt lilla Sesamfrö.. det är ju helt sjukt vad tiden går fort! sparkarna i magen blir fler å fler, ibland tillochmed ser man hur Bäbbe ligger.. :) Eriik känner sparkarna nästan varje dag nu.. mys!


nu äre dags att krypa ner under täcket igen, så vi vaknar pigga inför en till dag  i shoppingens tecken..

nattinatt och sov gott!

pusspuss

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards