Direktlänk till inlägg 16 oktober 2009
Lovade ju att slänga upp receptet på min vilhelminagryta :) den är egentligen bara en helt vanlig köttgryta, men vi tycker det är lite roligare att namnge maträtterna.. :)
Jag har inte några riktiga mått i huvudet, utan använde mest de som fanns hemma, så de blir lite ca-mått här i receptet..
Vilhelminagryta
ca 900 grytbitar
6 hackade vitlöksklyftor
2 hackade paprikor, gärna i olika färger
10 hackade färska champinjoner eller annan svamp
10-15 färska sockerärtor
2,5 dl matlagningsgrädde
soya
chilipulver
grillkrydda
vitlökspulver
grovmalen svartpeppar
Börja med att fräsa grytbitarna tillsammans med vitlöken och kryddorna på hög värme. När bitarna har fått fin färg så lägg över dem i en gryta/kastrull. Häll i vatten så att det täcker köttet, koka under lock, ca 1 timme.
Koktiden på köttet är olika beroende på vad du har för kött, men ta upp en bit och kolla om den är klar.
Ta den hackade svampen och paprikan, stek dessa tills paprikan är lagomt mjuk.
När köttet nästan är klart, häll ner svampen, paprikan och sockerärtorna så de får koka med ca 5 min.
Tillsätt grädden och några droppar soya i grytan.
Om det ser ut att vara mycket sky så kan du hälla bort lite, då blir såsen mer krämig. Finns risk för att den blir väldigt rinnig om det är mycket sky.
Låt gryta koka upp.
Servera med potatis och sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
|||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|