Direktlänk till inlägg 24 oktober 2009
Kaneläpplen med havretosca
Kaneläpplen
2-3 äpplen
2 msk strösocker
4 msn kanel
Havretoska
50 g smör/½dl margarin
½ dl socker
2 tsk mjöl
2 msk mjölk
3,5 dl havregryn
Smörj en ungsfast form. Skala och skiva äpplena, lägg dem i en bunke och häll socker och kanel över, rör om. Lägg sedan ut äpplena i formen, häll på mer kanel om så önskas.
Smält fettet till havretoscan, tillsätt socker, mjöl och mjölk. Låt detta koka upp lite snabbt. Rör sedan ner havregrynen. Klicka ut över kaneläpplena i formen.
Grädda i 200 grader i ca 15-20 min tills havretoscan fått en fin färg.
Servera gärna pajen varm med vaniljsås till.. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
|||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|