Alla inlägg den 16 september 2011

Av Ida Söderblom - 16 september 2011 21:17

Denna rätt kom till hemma hos oss när vi hade massa rester i kylskåpet..

Perfekt att slippa slänga maten och superdupergott blev de! :)



Potatis & tacogratäng


6-8 Kokta potatisar

2-3 Rivna morötter

½ Litet vitkålshuvud, rivet som pizzasallad

1 Hackad gul lök

2 Vitlöksklyftor, pressade

1 Påse tacokrydda

Riven ost


Stek ihop de rivna morötterna, vitkålen och löken lite snabbt, så de mjuknar lite. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt tacokryddan och lite vatten.


Skär den kokta potatisen i skivor eller kuber, lägg ut i en ugnsfast form. Fördela tacoköttfärs röran över potatisen.

Täck med ost och gratinera i ugnen tills osten har smällt och potatisen är varm, ca 20 minuter i mitten av ugnen 200 grader

Servera med sallad, nachochips, salsa och creme fraiche.. :)

Av Ida Söderblom - 16 september 2011 19:37

.. får jag ha för mig själv denna fredag så min kära sambo har grillferre med sitt hockeylag och tränarna efter träningen idag..


det har varit en bra dag :) fått klart med en praktikplats :D det var de mötet jag skulle på imorse om jag nämnde igår.. sen får vi hoppas på det bästa efter det.. jag sitter å pluggar Älvsbyns alla gator just nu..


vi har även hunnit till Skellefte idag, köpt ett expansionskärl :) det enda som fattas nere i pannrummet nu är isolering och lite spånskivor å sånt.. ska bli så himla skönt när allt är klart där nere.. lite städning runt omkring äre oxå kvar..


fyndade även nya gardiner i Pite och lite andra grejer.. det är så himla skönt att vi faktiskt har nån krona över nu när vi har betalat alla räkningar.. att jag sedan fått ett arv vi inte hade räknat in i budgeten är ju bara ett plus i kanten :)


jag har även för första gången pengar över så jag faktiskt kan beställa nå när panduros reakatalog dimper ner i postlådan.. däremot tycker jag verkligen inte att de behöver ta ut 64 kr i frakt! alla andra pyssel-ställen jag beställer ifrån har gratis frakt.. dålig stil panduro!


nu ska jag fortsätta kika på idol :)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 16 september 2011 13:29

som jag trodde.. PAAANG, så var det stilla på vågen.. förra veckans stora minus var "för mycket", jämfört med vad jag brukar gå ner..


16 September

+0 kg


Jag vill verkligen verkligen verkligen inte hamna på en platå.. visst har det varit dåligt med motion i veckan, endast ett pass.. men i övrigt har det varit en bra vecka.. jaja.. på de igen bara, hoppas verkligen på bättre siffror nästa vecka..

pusspuss

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards