Direktlänk till inlägg 16 september 2011
Denna rätt kom till hemma hos oss när vi hade massa rester i kylskåpet..
Perfekt att slippa slänga maten och superdupergott blev de! :)
Potatis & tacogratäng
6-8 Kokta potatisar
2-3 Rivna morötter
½ Litet vitkålshuvud, rivet som pizzasallad
1 Hackad gul lök
2 Vitlöksklyftor, pressade
1 Påse tacokrydda
Riven ost
Stek ihop de rivna morötterna, vitkålen och löken lite snabbt, så de mjuknar lite. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt tacokryddan och lite vatten.
Skär den kokta potatisen i skivor eller kuber, lägg ut i en ugnsfast form. Fördela tacoköttfärs röran över potatisen.
Täck med ost och gratinera i ugnen tills osten har smällt och potatisen är varm, ca 20 minuter i mitten av ugnen 200 grader
Servera med sallad, nachochips, salsa och creme fraiche.. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|