Direktlänk till inlägg 19 augusti 2013
Här kommer receptet på fillimpan jag gjorde förra veckan.. Egentligen kan man använda de mjöl/gryn sorter man har hemma/tycker om.. Orginalreceptet är inte riktigt som nedan, och i vanliga fall brukar jag göra två limpor samtidigt men nu hade jag bara en halvliter fil hemma så det blev en istället.. :)
Fillimpa
5 dl filmjölk
1 dl sirap
1 msk bikarbonat
3 dl grovt rågmjöl
2,5 dl vetemjöl
1 dl linfrön
2 dl havregryn
Blanda alla ingredienser i en bunke, jag använder mig endast av en handvisp och slev, häll i en smörad och bröad limpform. Denna gång hade jag bröat formen med sesamfrön och vallmofrön :)
Grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 45 minuter, stäng av ugnen, lägg över papper, vänta 15 minuter, ta nu ut brödet.
Låt det svalna lite innan du stjälper upp det ur formen :)
Supergott med en bit ost och paprikabit till! Baka och njut! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|