Direktlänk till inlägg 10 januari 2011
Tänkte dela med mig av recpetet på
den underbara efterrätten som vi åt på nyår :)
De limemarinerade jordgubbarna kanske inte låter så goda,
men det passade utmärkt till chokladmoussen och var supergoda!
Vit chokladmousse
2 ägg
4 dl vispgrädde
150 g vit choklad
Limemarinerade jordgubbar
600 gr jordgubbar ( funkar utmärkt med frysta, men tina dem först ;) )
2 lime
6 msk flytande honung
Vispa upp äggen i en skål.
Smält chokladen över vattenbad på svag värme, chokladen får inte bli för varm då blir moussen klumpig när du rör ihop den med äggen och grädden som har lägre temperatur.
Vispa upp grädden i en egen skål, den ska vara lagomt hård.
Tillsätt den smälta chokladen i skålen med ägget, vänd ner med kraftig omrörning så det inte uppstår några klumpar. Vänd sedan ner grädden och rör om till en jämn och fin mousse.
Fördela moussen i dessertskålar och låt stå kallt i minst 4 timmar.
Skiva gjordgubbarna och lägg dessa i en skål.
Riv skalet från limefrukterna över jordgubbarna, var noga så du inte får med det vita. Pressa sedan ur saften ur frukterna över jordgubbarna.
Tillsätt honungen och rör om lite försiktigt. Täck över och låt stå tills det är dags för servering, lägg då jordgubbarna ovanpå moussen..
Såsen som blir av marinaden är även den god att ha till.
Receptet räcker till ca 6-8 personer, beroende på hur stora dessertskålar du har och hur mycket du vill ha i dem.. :)
Det funkar utmärkt med skivad kiwi till moussen oxå :) tror nog att nästan all frukt och bär är gott till.. hela efterrätten är helt underbar och enkel att göra! vi har redan hunnit med att göra den 2 ggr.. hihi
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|