Alla inlägg under oktober 2013

Av Ida Söderblom - 13 oktober 2013 20:00

För några år sedan var söndagar de bästa, för då sov Eriik alltid över hos mig i Sundsvall innan han fortsatte söder ut på jobb.. Nu mer så är söndagarna de värsta.. Helgerna går så fort att jag knappt hinner blinka så äre söndag å han ska åka iväg för jobb igen..

Missförstå mig nu rätt, jag är/vi är överlyckliga över att han har ett jobb, men att leva ifrån varandra vecka efter vecka tar på krafterna.. och den tiden han är hemma så äre alltid en miljon saker som ska hinnas med..


just nu är en jobbig period, kan inte riktigt svara på varför.. så jag längtar verkligen tills snön börjar dala från himlen och plogjouren börjar, även om borta-perioden blir 2-3 dagar längre, så blir hemma-perioden 4-5 dagar längre, vilket väger upp massor.. en vecka jobb, en vecka hemma.. så snälla vädergudarna, låt det börja snöa, iaf i Gällivare!

Av Ida Söderblom - 12 oktober 2013 20:45

Här kommer en bild på ljuslyktorna jag gjorde tidigare idag :) frostade glasburkar, enklare kan det inte bli ;)
Hade tänkt fixa nån upphängning/dekoration på dem, men tiden har inte funnits idag.. å jag kunde inte hålla mig från att tända dem redan ikväll, ville se hur det blev :)

Av Ida Söderblom - 12 oktober 2013 11:22

Jag å Eriik bestämde redan tidigare i veckan att lördag skulle bli en hemmadag, vi ska inte åka någonstans utan bara ta det lugn här hemma å fixa lite :)

Lillen sover en stund, vi har fått fast lite fler lås på lådorna i köket, plockat undan och torkat av alla bänkytor, det behövdes kan jag säga ;) haha..


har hunnit göra två ljuslyktor som står på tork.. ska bara fixa nån upphängning på dem senare.. Eriik gnäller på alla glasburkar jag sparat, så då vart jag tvungen å pyssla ihop nå, nå som han oxå gnäller på att vi har massor av, ljus å ljusstakar/lyktor ;) visar en bild när de är klar..


När Elias vaknar tänkte vi gå ut å göra upp en eld å grilla lite korv till lunch..

men nu ska jag ta mig en dans med snabeldraken, lättare när liten sover än när han ska vara å dra i slangen.. vi har ju centraldammsugare, så slangen är lååååång ;)

Pusspuss

Av Ida Söderblom - 11 oktober 2013 22:22

Imorse hade nog Elias sin bästa frukost på länge.. samtidigt som han fick havregrynsgröt med, favoriten, äppelmos så stod det en lastbil utanför köksfönstret ;) oooj vad han pratade med denna lastbil, "bruuuum bruuum, PAPA!".. sötunge!

Efter frullen vare lekdags, jag la mig på soffan å halvläste Allers Julmagasin medan jag titta på lillen.. det tog inte lång tid fören han kom å skulle läsa med mig :)

Sen klev pappa in genom dörren å Elias vart överlycklig :)
Vi myste lite hemma, sen bar det av ner på byn för att luncha å kolla lite.. Elias fick smaka på pizza för första gången :)

Sen åkte vi hem till Jeepe, där Elias hittade ett par stövlar, i storlek 47, passa perfekt! ;) haha.. skor är bland det roligaste just nu enligt lilleman :)
Han fick även åka lite fyrhjuling runt kvarteret med pappa.. :)

Det blev en sväng på coop å handla lite kvällsmysgotta till idol.. lilleman sover, popcornen är opoppade och godisskålen orörd ;) trötta familjen.. haha..

Nu ska jag ta min dagliga sup å sen blire sängen.. trött å rastlösa ben, en bäbbe i magen som putar ut rumpan..
Hursomhaver en perfekt familjefredag!
Nattinatt och sov gott!
Pusspuss

Av Ida Söderblom - 10 oktober 2013 23:03

Idag vare ju meningen att jag skulle på AF och Elias skulle få vara hos sina kusiner, men en timme innan bokad tid ringer nin handläggare och bokar om pga sjukdom.. jaja, lite ändring i planeringen.. Elias fick sova sin morgonvila hemma och jag hann göra en brasa :)

Men innan det var dags att vila hann herrn med lite bus ;) min kökspall har fått flytta dit han inte kommer åt den, så då måste han ju hitta nå annat lämpligt att klättra på.. haha..
Denna fotpall/sittpuff har jag fått ärva efter min mommo, och den är uppenbarligen ett utmärkt klätterobjekt ;)

Han bar fram den, klättrade upp, försökte sätta sig å vart jättearg då det inte gick å han gled av igen :P så arg att han var tvungen prova igen, igen, igen.. å sen lyfta upp den å försöka kasta för att det inte funka som han ville, vadå humör ;)

Efter vilan for vi ner på byn till kusinerna.. :) lunch, surr å lek.. sen vare dags för 'mitt-på-dagen-sova-ute-i-vagnen'-vilan.. så vi gick en promenix på byn.. in till grabbarnas farmor på jobbet.. där spelades det gitarr å sjöngs psalmer, å Elias han dansade för fullt å charmade alla :) goplutt!
Men sen somnade han ovaggad i vagnen efter ett besök på coop och skoaffärn..

Jag har lånat hem ett par vinterskor till Elias som han ska få prova här hemma.. det är svårt hitta nå som passar små knubb-gulli-fötterna ;)

Sen vart det mer surr och middag innan vi begav oss hemöver.. vi hade tänkt stanna å följa med å kolla på Theos gympa, men då det visade sig att Eriik inte skulle komma hem ikväll så ville jag bara åka hem..

Dels för att hade vi stannat på byn så hade Elias somnat i bilen på vägen hem sen och nattningen hade blivit jobbigare, men oxå dels för att det helt enkelt är jobbigt att Eriik inte kommer.. Både för mig och liten..

Så vi tog vägen förbi affären på vägen hem.. har man ingen sambo att kvällsmysa med får man mysa till det på annat sätt..

När lilleman ätit sin välling och somnat, tände jag lite ljus och landade i soffan med julmust, pepparkaksdeg och årets julmagasin från Allers ;) Julmys helt enkelt!

Mina höfter sa dock upp sig totalt efter dagens lilla promenix på byn :/ så när jag väl skulle ur soffan igen höll jag knappt på ta mig därifrån.. sammandragningar hela kvällen.. menmen, inte klaga :) finns dem som har det betydligt värre än jag..

Kvällspysslet blev ett virkat julhjärta :) Verkligen inte den snyggaste texten, men det syns att det inte är maskingjort iaf ;)

Nu blire krama kudden, och förhoppningsvis kommer Eriik hem en stund efter vi ätit frulle imorgon.. förhoppningsvis!
Nattinatt och sov gott!
Pusspuss

Av Ida Söderblom - 9 oktober 2013 22:51

Den här veckan har varit den jobbigaste på lääääänge, kan inte riktigt svara på varför.. men jag saknar Eriik så fruktansvärt mycket så det känns som att hjärtat brister :(

Elias är inne i nån period, sover oroligt om nätterna, gnällig och svårt veta vad han vill, sitta famnen heeela tiden, å ibland duger inte ens de :/ många tårar varje dag å jag känner mig så dum å dålig som inte förstår..

Imorse efter frullen så hämtade Elias kanten till en av mina springformar.. denna har han haft som rockring heeela dagen :P tar den över huvudet, för in armarna å bär den runt midjan.. fattas bara att han börjar skaka på höfterna ;) älskade buse!

'En kärleksförklaring i bacon har jag aldrig fått förut' var Eriks kommentar på ugnspannkaka jag och Elias gjorde idag ;)

Har virkat en hel tomtearmé här hemma, två har jag inte garn nog för att avsluta, och detta vita hjärta blev till av garn som inte räcker till nå större projekt.. funderar på ayt brodera dit någon text och hänga upp det på lämplig plats i huset :)
Hjärtan och kärlek kan man inte få för mycket utav..

Nu äre dags att sova, imorgon äre AF som gäller, så Elias ska få vara hos sina kusiner ett tag på förmiddagen.. :) hoppas bara att han har en bättre dag imorgon än idag..
Och förhoppningsvis kommer Eriik hem imorgon, förhoppningsvis..
Nattinatt och sov gott!
Pusspuss

Av Ida Söderblom - 9 oktober 2013 13:54

.. är inte alltid en dans.. och idag är just en sån där dag då jag känner mig som världens sämsta mamma.. :(

Av Ida Söderblom - 8 oktober 2013 22:12

Elias tyckte vi skulle göra morgon kl 03:20 imorse.. Tänkte att han somnar väl om, om han får ligga bredvid mig.. Men se ickesanicke..
Han låg å surra, erbjöd mig tutten, surra lite till, gnugga tutten mot sina gaddar så den gnisslade.. Ja, allt utom att somna om! Men jag är sjukt glad att han iaf inte försöker ta sig ifrån mig å ner på golvet.

Vid kl 5:00-5:30 nån gång valde han att slumra lite, för att sedan vakna kvart i sju å ropa mamma! ;)
Det är tur man älskar dessa små, för jag kan lova att jag iiiiinte var pigg..

Att klättra/försöka ta sig upp på saker är det nya roliga här hemma.. Han satt på pallen, jag kollade ner i virkningen 2 sekunder, hör honom ropa "Mammmmmma!!", kikar upp, för att få se honom STÅ på pallen.. förbannade busunge ;)
Ville mest bara springa fram å slita ner honom, men det hade mest troligast bara resulterat i att han ramla..

Istället kollade jag honom, å var beredd.. sa åt honom att kliva ner, ajaj, nejnej.. ja, hela köret ni vet.. han flinade å sa 'nejnej, nejnej'.. men efter en stund så klev han ner, ingen skada skedd å jag får nog ställa undan min "nå-alla-hyllor-i-köket" pall någonstans där han inte kommer åt den ;)

Det känna verkligen i kroppen att jag sovit lite, så nu blire sängen.. vi har haft lite bakslag i "sova-egen-säng"-projektet de senaste dagarna..
Hoppas det blir bättre snart igen, men när jag själv inte har fått sova nå så finns inte orken där helt enkelt.. :/
Nattinatt och sov gott!
Pusspuss

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards