Alla inlägg under oktober 2013

Av Ida Söderblom - 16 oktober 2013 22:28

Idag har vi haft en riktig upp&ner dag :/ Det hela började med att Elias kom över till mig redan kl halv ett på natten, han låg sedan som en elvisp fram till strax efter kl 6 då han tyckte det var morgon..
T R Ö T T M A M M A !
Men efter att vi pratat med pappa å mommo, vilket vi gör varje morgon innan vi kliver upp ur sängen, så kröp han in i min famn å ville gosa, å då somna vi båda om fram till strax innan kl 9..

Från å med då var alla våra "tid-rutiner" brutna å dagen blev minst sagt upp&ner..
Av sina i vanliga fall 2,5 timmars vila, uppdelat på 2 ggr, sov Elias 1 timma.. Någon lunch skulle han abaolut inte äta, bortsett från 4 körsbärstomater..

Efter halvtimmen han sov i vagnen var det skrik å panik om vi inte hade musik på medan jag fixade maten, fick i honom 2 bananplättar, detta är i vanliga fall en favorit som han äter minst 4 st av..

En jobbig dag för både mor och son då verkligen inget dög, och en nattning som tog 45 min längre än det brukar..
Det är i sådana här lägen som det är extra jobbigt att Erik jobbar borta..

Elias verkar gå igenom någon fas nu, men jag känner mig såååå otillräcklig när det blir så hära :(

Imorgon blire en sväng på bvc å koll i öronen.. vi har droppat i öronen i ca 6 dagar nu, så jag hoppas han inte är lika röd i sina tråååånga hörselgångar längre.. stackarn är där å kliar tittsomtätt..

Nu ska jag försöka sova, det här att Elias ska sova egen säng om nätterna har tagit ett rejällt kliv bakåt och han panikskriker om han inte får komma över.. menmen, jag försöker å vi kämpar vidare.. han somnar då ALLTID i egen säng nu mer iaf :)
Nattinatt och sov gott!
Pusspuss

Av Ida Söderblom - 15 oktober 2013 22:17

Har varit sugen på att baka bröd länge nu, så idag gjorde jag slag i saken :)
Ett brytbröd, eller blombröd som jag säger, i springform fick det bli.. Det jäste otroligt bra, blev så högt att under gräddningen ramlade ena 'blombladet' av ;) haha..

Hade inte samma mjöl hemma som det stod i receptet, så jag ändrade :) sen äre ju typ omöjligt att veta om det är genomgräddat :/ nån som har tips på det?
Jag lät mitt stå inne på i 30 min på 225 grader, och sedan fick det stå 30 min i ugnen avstängd, å luckan på glänt..

Återstår att se till frulle imorgon om det är genomgräddat :) hoppas hoppas!

Av Ida Söderblom - 15 oktober 2013 20:47

Idag går vi in i vecka 30.. 30, känns speciellt på nå sätt att det står en trea där istället för en tvåa.. Närmare och närmare, för varje dag :)

Däremot äre lite jobbigt att jag inte orkar leka å busa med Elias lika mycket som jag vill, som han vill.. Dumma sammandragningar!
Jag får dåligt samvete, men kämpar på så länge jag orkar, ibland blir sammandragningarna så kraftiga att jag bara måste sätta mig ner..

Det är tur Elias är så "duktig" på att leka själv, och att han har blivit så go på sista tiden å gärna ligger å myser med mamma sin i soffan :)

Bjuder på en egobild med mjölig mage oxå ;) + en spegel med massa Elias-händer på.. :P

Magen börjar sticka ut så pass att den "blir ivägen" ibland :) Idag ville Vallmo uppenbarligen vara med å baka, mjöl heeeela magen, betydligt mer än vad som syns på bilden :P

Av Ida Söderblom - 15 oktober 2013 18:04

Igår lagade jag å Elias farmors/svärmors fiskgryta.. jag tror jag kommer ihåg rätt vad hon brukar ha i, men här kommer iaf receptet på vad vi hade i igår :)

En av Elias matfavoriter :)

1 hackad gul lök
3 tomater skuret i tärningar
400g hackad torsk
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1 förpackning fryst, hackad dill (35g)
Citronpeppar

Fräs lök och tomater tills de är mjuka, jag hade i 1/2 dl vatten då tomaterna inte släppte så mycket värska.
När blandningen mjuknat tillsätt torsken och smula ner buljongtärningen. Låt puttra en liten stund, häll sedan ner creme fraichen och tillsätt dillen.
Smaka av med citronpeppar (och salt om det inte finns småbarn i hushållet ;)).
Servera med kokad potti och sallad :)

Elias älskar detta, han åt nog tillåmed mer än mig ;)

Av Ida Söderblom - 15 oktober 2013 07:59

Denna lilla gladskit kom precis på hur man gör pruttljud på mammas mage ;)
Uppenbarligen hysteriskt rolig så som han skrattar mellan pruttljuden..
Älskade tokunge! <3

Av Ida Söderblom - 14 oktober 2013 21:53

Elias har varit i köket å lagat mat med mig i princip sedan den dagens han föddes :) iaf sedan vi kom hem från BB ;)
Han har alltid trivts i köket, vilket jag är väldigt tacksam över då jag oxå trivs där, + att jag är så mycket ensam med honom, och maten lagar ju inte sig själv :P

Från början var han något mer stillsam, nu får man passa sig så man inte snubblar över något han dragit fram ;)

Vi har fått dit lås på de flesta lådor och skåp, några få kvar.. Men Elias har även fått ett eget skåp, och han vet mycket väl vilket det är och att han FÅR vara där i å leka..

På samma sätt vet han vad han INTE FÅR ta.. ;) jag vände ryggen till för att plocka fram lite kryddor, hör en låda öppnas och små fötter som får bråttom iväg.. då har han tagit ett rivjärn, som han vet inte är okej, å då måste man ju smita iväg innan mamma hinner ikapp ;) haha.. busunge!

Annars så har vi inte gjort så värst mycket idag.. Jag hade ett möte på AF, så Elias kusiner å deras mamma var barnvakt åt honom en stund, vilket hade gått fiiinfint :) är nog värre för mig att vara ifrån skrutten än tvärtom ;) haha..

Här hemma har vi mest myst ikväll :) Elias mulade i sig en nästan hela (!?) burken med majsisar.. :) haha.. är så skönt att han gillar dem även fast han fått smaka sötsaker :)
Vi har kramats i soffan å kikat på Hjältarnas stad på tuben, en ny favvo.. och mamman är glad över att få se något annat än Babblarna för en gångs skull ;)

Men nu tänker jag krama kudden, har varit sjuuuuuukt trött idag.. ville baka nå bröd, men jag hade noll ork, så vi får ta det imorgon istället :)
Nattinatt och sov gott!
Pusspuss

Av Ida Söderblom - 14 oktober 2013 21:40

Igår innan Eriik åkte gnällde jag över att panduro har sååååå lång leveranstid när man beställer därifrån.. Idag kom det ett sms att jag hade ett paket att hämta på posten, från panduro :)
Äntligen! :D

Av Ida Söderblom - 13 oktober 2013 22:11

Med sambon hemma å nya patroner i skrivaren vågade jag mig på att skriva ut på en servett ;)
Vips så satt det en söt liten kille på ljuset :)

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards