Alla inlägg den 26 augusti 2012

Av Ida Söderblom - 26 augusti 2012 21:40

Idag hade jag och Päälsk en "nära-döden-händelse" på motorvägen.. har nog inte varit så rädd och panikslagen förut.. tårarna ville aldrig sluta rinna och det gick inte att släppa bäbbemagen med händerna.. på dessa få sekunder hann det flyga många tankar genom huvudet, de flesta om vårt älskade lilla Sesamfrö..


på väg hem från Lule på motorvägen så kommer det en tjej i full fart rakt ut från en påfart där det är stopplikt för henne.. rakt ut på motorvägen, utan att ens se sig för eller stanna.. och där kommer vi i 110 km/h..

jag kan inte svara på hur Erik redde ut situationen, då jag bara höll andan, blundade och höll i magen.. han bromsade, och jag kan lova er att det skrek i däcken, och styrde undan, som tur var så klarade vi oss från att hamna i mitträcket.. vi krockade aldrig, men det var bara millimeter ifrån..

när vi väl stod stilla, mitt på motorvägen, och vi hade klarat oss så ville jag bara få ett livstecken från magen, men inget.. vårt lilla frö vart nog väldigt rädd när hans mamma fick sån panik..


tjejen som körde mot stopplikten stannade inte, men körde väldigt sakta och vingligt.. vi låg kvar bakom och tillslut svängde hon in i Antnäs, och stannade.. Erik pratade med henne, hon hade "inte sett stoppskylten".. missar man stoppskyltar ska man verkligen inte sitta bakom ratten.. när Erik påpekade för henne att vi kunde lika gärna ha dött allihopa om vi hade kört in i henne i 110 km/h så insåg hon nog vad hon faktiskt hade gjort, hur hon hade riskerat både sitt eget liv och våra genom att inte "se sig för"..

Eriik sa åt henne att tänka sig för och KÖRA FÖRSIKTIGT.. sedan åkte vi därifrån, men jag kan fortfarande inte släppa känslorna och tankarna som hann springa genom huvudet på de få sekunder som allt hände..


när vi nästan var hemma så började det röra sig i magen, en sån lättnad! man inser inte vad man har, och hur mycket vi längtar efter det här, fören det nästan är på gränsen till att man ska förlora det..


jag är otroligt glad för det jag har, och livet kan verkligen hänga på en skör tråd ibland.. kör försiktigt alla där ute, man vet aldrig, ALDRIG, vad som sitter bakom ratten på den andra bilen..


Missa inte stoppskyltarna i trafiken!
De finns där av en anledning..

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards