Direktlänk till inlägg 5 april 2011

"Nyttig" pizza :)

Av Ida Söderblom - 5 april 2011 22:53

har ju helt glöm att lägga ut recepet på pizzan vi gjorde i helgen :) fick ju ett recept av Carmen på en pizzadeg med dinkelmjöl, men självklart glömde jag ju köpa hem jäst som det skulle vara i den degen..

så jag valde helt enkelt att göra om receptet jag redan hade sedan förut.. fast nästa gång så tar jag nog hälften dinkel och hälften vanligt mjöl :)


"Nyttig" pizza botten


3,5 dl dinkelmjöl

1 dl lättmjölk

25 g rumstempererat margarin
½ tks salt
1½ tsk bakpulver
Mjöl till utbakning


Mätt upp dinkelmjöl, salt och bakpulver i en skål och blanda om. Tillsätt det rumstempererade smöret och arbeta ihop degen, tillsätt sedan mjölken och knåda ihop till en smidig deg..

Kavla ut till en stor pizza botten, degen räcker till ca en plåt. Ställ i kylen i ca 45 minuter medan du förbereder det du vill ha på :)


När du lagt på det du vill ha på din pizza, grädda i ca 250 grader tills osten bubblar.. Skär lite i pizzan så ser du om botten är genomgräddad :) En degig botten är inget för opade magar ;)


- - -


Det är bara ta vad man har, eller det man tycker om, och lägga på pizzan..

Skinka, köttfärs/tacoköttfärs, tomater, svamp, lök, salsa, fläskfilé m.m Bara fantasin sätter gränser! Fiskbullar är kanske ett minus dock ;)

Alla dessa är nyttiga, det som oftast gör en pizza onyttig är osten, så den kan man ju dra ner lite på kanske, eller välja en mager sort :)


Vi blandar en tomatsås utav ketchup/tomatpure, svartpeppar, oregano, pressad vitlök och chilipulver.. om nom nom!


Bara för att man är GBP-opererad så ska man inte undvika allt, utan försöka leva livet som vanligt om än man byter ut vissa grejer :)

Livet är till för att levas!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida Söderblom - 10 december 2016 23:23


Idag hittade kidsen varsin badboll i paketen :) Gissa vilka som genast sprang upp till badkaret? ;) Tillsammans valde de att använda den blåa idag och spara den röda till sen :) ...

Av Ida Söderblom - 9 december 2016 20:47


Tänka sig, idag hade tomten å mamman fixat en deg i kylskåpet, och dumle, bakformar å noblesse i paketet på kalendern :) Så ikväll har vi bakat dumlekakor.. :) ...

Av Ida Söderblom - 8 december 2016 22:55


[ycka över en växel till järnvägen och pennor

Av Ida Söderblom - 8 december 2016 00:04


Idag hittade vi en målarbok och mer järnvägsbitar i kalendern :) Elias frågade imorse varför inte tomten har lämnat en paketkalender hos alla barn.. Vill låta dem ha kvar den mysiga tron på tomten, så jag fick vackert erkänna att det var mamma som ...

Av Ida Söderblom - 6 december 2016 23:36


Idag hittade vi järnvägsbitar och snoddar/klämmor i paketen :) vi har även hunnit med att baka 2 mjuka pepparkakor, en till oss och en till Erik å hans sandargubbar inför nattens kommande jobb.. ...

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards